tirsdag den 1. januar 2013

Velkommen 2013


Det nye fiskeår er kun få timer gammelt, og på årets sidste dag modtog jeg det gamle års sidste 2 fangstberetninger, som passende kan runde 2012 af her på bloggen. Den første beretning er fra Anders Holmer, der bl.a. er kendt som skribent for bladet Sportsfiskeren.

Anders er for nylig flyttet fra Århus og længere ind i det jyske fastland, og derfor har han i 2012 haft det laveste antal kystture i flere årtier - faktisk er det kun blevet til et par stykker af dem! Den sidste kysttur i 2012 var således mellem jul og nytår, hvor Anders ledte efter en kystplads på Mols, hvor der var lidt gang i vandet men efter at have besøgt 2-3 pladser måtte han opgive på grund af drivende ålegræs (må jeg foreslå at du prøver Weedbuster)
Til sidst lykkedes det dog at finde en plads med lidt læ, men den valgte plads kræver normalt lange kast for at få kontakt til fisk, så derfor satte Anders en OLR Tobis i sort/hvid på.

Den manglende tro på projektet blev allerede efter 3. kast gjort til skamme, idet en flot vinterfisk tog wobleren, og efter en god fight med luftakrobatik over flere omgange kunne Anders kane en blank overspringer på 62 cm ind, med helt løse skæl og de så karakteristiske hvide og let violette vinterfarver.

En dejlig afslutning på et fiskeår med et minimalt antal kystture.


Den næste beretning modtog jeg fra den altid ihærdige Milivoj Saric, der havde valgt at trodse hård sydvestlig kuling, regn og lav vandstand på årets sidste dag. 
Det kastede ialt 7 fisk af sig, med den største som en blank overspringer i vinterdragt på 2,7 kilo.

Vinteren tegner til at blive en mild en af slagsen, og det er godt for fiskeriet.

Jeg ser frem til et forhåbentligt godt fiskeår med masser af gode oplevelser og flotte fisk, og som altid vil jeg forsøge selv at få lidt mere tid til fiskeriet i det nye år.

Godt nytår allesammen og knæk og bræk

Vi ses derude!

1 kommentar:

  1. Fine fisk og rigtig gode havørreder tillykke til jer begge 2.Man må se om man ikke kunne komme på kysten,det gir`blod på tanden nu.Fortsat knæk og bræk

    SvarSlet