fredag den 11. januar 2013

2 store overspringere


Jesper Vaabengaard Jensen var kort før årets afslutning en tur på kysten, og den tur blev belønnet med en af vinterens flotte overspringere på 3,3 kilo. Fisken blev taget på en OLR Tobis i tobisfarven, som er Jespers favoritagn.
Desværre blev det også denne fisk, der gjorde det af med wobleren, men Jesper beretter, at han på lige netop den wobler har fanget mere en 60 fisk, hvoraf flere har været ganske pæne, så man kan vel sige at wobleren har gjort hvad den skulle.

Få dage inde i det nye var Jesper igen på kysten, denne gang sammen med kammeraten, Martin. De ankom til fiskepladsen ved middagstid, og forholdene var perfekte, med stigende vand og tunge skyer på himlen.
De blev imidlertid lidt skuffede, for da de kom i vandet konstaterede de, at det var spritklart, hvilket som bekendt ikke er helt optimalt. De startede fiskeriet, dog uden anden kontakt for enden af linen end drivende ålegræs, så de besluttede sig for at gå på land og få varmen tilbage i tæerne.
Siddende på land kom de til at tale om trollingfiskeri, og Martin berettede om nogle store laks han havde fanget, hvilket gav fornyet næring til fiskefeberen, og snart stod de igen ude i vandet og genoptog fiskeriet.

Midt i et spinstop fik Jesper et gevaldigt hug, da en stor fisk tog wobleren, hvorefter den straks gik i overfladen og rullede rundt. Jesper havde desværre glemt fangstnettet, og da han samtidig stod langt fra land, så var han nødsaget til at kane fisken op, men i land kom den, og sikke en fisk, 4,5 kilo blank overspringer, der var faldet for en OLR Tobis i Svendsen farven, sort/hvid/ambulancerød.
En fantastisk start på året.


Desværre er vinteren i skrivende stund vendt tilbage, og fiskeriet er her på det østlige Sjælland umuliggjort af en pivende østenvind med bidende frost, men det har i sandhed været en fantastisk start på året, og fangsterne taler for sig selv. Nu er der udsigt til mere normale vinterlige forhold, og måske er det ikke så ringe endda, for så har vi stadig en forårssæson at glæde os til.

3 kommentarer:

  1. Det er altså en af de rigtig flotte,hvor ser den godt ud,tillykke med den flotte havørred.Jeg håber jeg snart kunne købe et par af Oles OLR Tobis woblere.

    SvarSlet
  2. Sikken en fantastisk fisk, Martin havde godt nok talt om den, men den er sku flottere end han beskrev den :-)

    SvarSlet
  3. Super flotte fisk.

    Spørgsmål , er det ægte overspringere når de har hvide finner?

    Og den med meget lille brystfinne, er det så udsætningsfisk,

    og den anden en "vildfisk"?

    Intet negativt ment med spørgsmålene.

    Hilsen Raymond

    SvarSlet