søndag den 30. september 2012

Efteråret skudt igang med OLR Tobis


Som tidligere nævnt, så har jeg ikke fisket hen over sommeren, mest fordi lysten ikke har været der, men også fordi jeg har været optaget af andre gøremål.
Men i dag skulle det være, vejret var lige til en fisketur, så afsted det gik. Jeg spændte en OLR Tobis for, og allerede i 10. kast blev wobleren taget hårdt og kontant, og kort efter kunne jeg lande en fin letfarvet fisk på 1,5 kilo.

Resten af turen bød på en mindre blankfisk på ca. 40 cm, der blev genudsat, samt adskillige følgere og kontakter. Fiskene er svære i perioder nu, de har andre ting i tankerne, men der er rigtig mange fisk indenfor kastehold, og de giver sig gerne til kende med høje spring og plask, og de markerer også på wobleren, men hvis det lykkes at kroge dem, så er de ikke så nemme at få til at blive siddende. Men sådan er det jo på denne årstid.

Knæk og bræk derude

lørdag den 22. september 2012

NGP Swing wobler


I juni i år skrev jeg lidt om dette gør-det-selv projekt, hvis ophavsmand er Niels Garde, der lod sig inspirere af afsnittet om woblerfremstilling på Stevnsfisker.dk.

Niels valgte at tage woblerfremstillingen et skridt videre, nemlig ved at tilføre sin wobler et svaj, der giver wobleren et bevægelsesmønster, som lever op til de krav Niels stiller til et stykke endegrej.
Og det er jo lige netop dét det hele handler om - at skabe lige nøjagtig dén agn, som i forhold til kasteegenskaber, udformning og bevægelsesmønster opfører sig på lige præcis en måde der gør, at man tror på sin agn.

Niels har knyttet en kommentar til billedet herover:

Tænkte at det måske var interessant at se hvad ovennævnte havde udviklet sig til, med en umalet
prototype i forgrunden af billedet. Som man kan se stikker messingrøret ud i begge ender.
Nu er det lykkedes at få dem ned på 21-22 gr i vægt ved nøjagtigt at veje belastningen sammen
med messingrøret inden der støbes med polyester. Belastningen skal veje ca. 15 gr. så resten af wobleren udgør altså kun 6-7 gr. polyester.

Jeg får tit og ofte henvendelser fra lystfiskere, der har ladet sig inspirere til at gå i gang med deres egne større eller mindre gør-det-selv projekter, hvilket naturligvis glæder mig meget, fordi det sådan set var hele meningen med etableringen af Stevnsfisker.dk - at være en kilde til inspiration.

Det er også rart at få lidt feedback som ovenstående, for det fortæller jo noget om, at det lykkes for nogen at skabe noget brugbart efter at være blevet inspireret.

Efter snart 7 år med fremstilling af både blink og woblere må jeg bare erkende, at det ligesom lystfiskeriet ikke er noget man bliver ekspert i, for jeg finder hele tiden nye fremgangsmåder i de enkelte elementer af produktionen, og jeg laver stadig masser af fejl, som jeg heldigvis også tager ved lære af.

Lad jer endelig fortsat inspirere derude

God weekend

lørdag den 8. september 2012

Blanke mellem de farvede


Fangsterne de sidste par uger har været præget af letfarvede fisk med det karakteristiske gyldne skær og et øget antal sorte pletter.
Jeg har ved selvsyn på en af de mange fiskepladser på Stevns konstateret, at fiskene er på træk og at de er begyndt at få godt med farve. Fiskene er villige til at afsløre deres tilstedeværelse med høje spring ud af vandet, men de er bestemt ikke nemme at få i tale, og sådan er det jo gerne med de fisk der springer om ørerne på én - frustrerende!

Efteråret er jo kystfiskerens anden højsæson, men forskellen mellem efterår og forår er som nat og dag, for selvom man kommer i kontakt med mange fisk om efteråret, så er det sin sag at kroge dem.
Personligt finder jeg nu også forårsfiskene mere attraktive, rent kulinarisk i hvert fald.

Selvom fiskeriet i den kommende tid er præget af farvede fisk, så kan man stadig træffe en fin blankfisk hist og her - det gjorde Milivoj Saric forleden, da han fangede en flot blankfisk på 3,6 kilo på et af sine hotspots, der har givet godt med fisk denne sommer.

Vores højsæson nummer 2 er allerede godt igang, og der er rigtig mange fisk derude!