onsdag den 18. maj 2011

Nyt projekt - RG Stevnswobleren

Ole Gregersen, OG Paint, spurgte mig en dag, om jeg ikke kunne lave en wobler med samme form som Stevnskølen, altså tykkere for og tyndere bag.

Jo, det kunne jeg da prøve, og efter nogle forsøg på drejebænken og lidt tid i tænkeboksen fik jeg lavet 3 forskellige modeller af en wobler, som har fået navnet RG Stevnswobleren, R for Rådhede og G for Gregersen.
Jeg har som altid lagt vægt på form og bevægelsesmønster, men også gode kasteegenskaber, hvilket er lykkedes til fulde.

De 3 modeller er en kort udgave på 9 cm og 20 gram, en mellemstørrelse på 11,5 cm og 17 gram, samt en stor model til natfiskeriet på 13,5 cm og 25 gram.

Der er under testfiskeriet fanget fisk på den korte udgave, og den store wobler havde Svendsen spændt for buen en aften med mange fisk under land, men de var ikke meget for at blive hængende. Det skal nok komme.
Min personlige favorit er mellemstørrelsen, som er en god imitation af en tobis, og så gør det naturligvis ikke noget, at den har været under behandling af Ole Gregersens paintbrush.

Nogen vil naturligt spørge til, hvorvidt disse woblere kommer i handelen, men det kan jeg ikke svare på for nuværende, da det ikke er så ligetil at finde et plaststøberi der kan lave den slags, ligesom der også er en ikke uvæsentlig omkostning ved at starte sådan en produktion.

Indtil videre er frembringelsen af RG Stevnswobleren ment som inspiration til de, der selv måtte have lyst til at kaste sig ud i et lignende projekt.